Održan protest ispred zgrade Vlade, skandirali
Foto: RTCG

Održan protest ispred zgrade Vlade, skandirali "Izdaja", gađali jajima policajce

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade, protestujući zbog najave da će na današnjoj sjednici biti usvojena Izmjena Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Policija je okupljene obavijestila da je predlog Zakona povučen i da se raziđu, a jedan od okupjenih je preko megafona saopštio "da neće dozvoliti izdaju i da će, ako ih prevare, ući unutra".

Građani okupljeni ispred zgrade Vlade nose crnogorske zastave, pjevaju patriotske pjesme, skandiraju „Nije moja vlada“ i „Izdaja“ i poručuju da neće dozvoliti planirani izborni inžinjering.

Okupljeni građani pjevaju “Crna Gora u boj kreće, bez pobjede doći neće”, “Crna Gora jes malena, al je časna i poštena”, a pjevali su i himnu Crne Gore.

Vrijeđali su policajce, vikali im "banda izdajnička" i "izdaja", gađali ih jajima, petardama... Okupljeni, njih više stotina, su ranije pokušali da sruše zaštitnu ogradu ispred zgrade Vlade,prenose Vijesti.

Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda, a okolne ulice su zatvorene.

Organizator protesta je Patriotsko-komitski savez (PKSCG).

Najavljen je bio i dolazak građana i iz drugih crnogorskih gradova, iako je zabranjen međugradski saobraćaj.

Policija je blokirala put Nikšić – Danilovgrad, i spriječila prolazak organizovane kolone automobila koja se zaputila prema Podgorici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.