Akcija
ilustracija

Akcija "Krajina": Pet osoba uhapšeno zbog šverca cigareta

Pet osoba iz Crne Gore uhapšeno je zbo šverca cigareta od 2019. godine.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala u Sektoru za borbu protiv kriminala su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica u nastavku policijske akcije „Krajina“ koja je sprovođena okviru obavještajnog projekta „Merlin“, lišili slobode još pet lica, saopštila je Uprava policije.

"M.B. (43) iz Danilovgrada, Ž.Š. (46) iz Podgorice, V.V. (53) iz Herceg Novog, M.A. (57) iz Andrijevice i Z.J. (51) iz Danilovgrada se sumnjiče da su od 2019. godine do momenta realizacije predmeta izvršili nabavku i distribuciju cigareta bez akcizne markice radi dalje prodaje na ilegalnom tržištu u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Višemjesečna kriminalistička obrada usmjerena prema ovim licima je, kako je saopšteno, sprovedena od strane Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala uz saradnju sa Osnovnim državnim tužilaštvom iz Podgorice, te su na taj način prikupljeni dokazi koji ukazuju na sumnju da su M.B., Ž.Š., V.V., M.A. i Z.J. izvršili krivično djelo krijumčarenje.

Osumnjičeni će, dodaje se,  uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.