SD:  Adžić smijenjena ne zbog loših rezultata, nego kako bi se uhljebila bivša poslanica DF-a
Socijaldemokrate

Komentarisali promjenu rukovodećeg kadra u DZ u Nikšiću

SD: Adžić smijenjena ne zbog loših rezultata, nego kako bi se uhljebila bivša poslanica DF-a

Sada, nakon imenovanja dr Vere Bulatović za v.d. direktoricu Doma zdravlja Nikšić, sasvim su jasni i do kraja ogoljeni razlozi razrješenja dr Ljiljane Adžić sa tog mjesta, saošteno je iz Socijaldemokrata.

"Ministarka Borovinić-Bojović, djelujući po partijskom naređenju, umjesto da se rukovodi strukom i interesom pacijenata u Nikšiću, poslala je u inspekciju stomatologa i pravnika koji o efikasnosti menadžmenta koju su kontrolisali nemaju pojma", naveli su iz SD-a.

Poručuju da s druge strane, oni koji imaju pojma, a među njima i relevantni predstavnici SZO, ocijenili su DZ Nikšić kao primjer kako bi jedan COVID centar trebao da izgleda, tj. kao primjer organizovanosti.

Ističu da zaboravljamo da eksperti SZO nijesu imali na umu partijskog kadra spremnog za uhljebljenje kada su vršili nadzor.

"Predstavnici ministarstva zdravlja, na čelu da ministarkom, služili su se brojnim manipulacijama i pokazali samo i isključivo neznanje, iako su im svi traženi podaci bili dostupni. Očigledno je problem bio to što su iz DZ Nikšić govorili o nedostatku ljekara i ljekova i što nijesu htjeli da lažu narod", naglasili su iz SD-a.

Poručuju da je problem doktorke Adžić bio što je na prvo mjesto stavila interese pacijenata i zaposlenih u Domu zdravlja, a ne političke interese ministarke i njenih saradnika.

"Uostalom, najvažnije je šta o dr Adžić misli preko 2/3 zaposlenih u DZ i brojne građanke i građani Nikšića koji su joj dali podršku, a ne ostrašćena ministarka zdravlja i njeni nestručni saradnici koji svoju nesposobnost upravljanja epidemiološkom situacijom liječe brutalnim revanšizmom i uklanjanjem stručnih i profesionalnih kadrova sa rukovodećih mjesta", dodaju iz SD-a.

Na kraju, imenovanjem dr Vere Bulatović, poslanice DF-a u prethodnom sazivu, na mjesto v.d. direktora Doma zdravlja Nikšić u potpunosti je pojašnjavaju iz SD-a ogolilo motive ministarke Borovinić-Bojović za smjenu dr Adžić.

"Sada je sasvim očigledno da je manipulacija ministarke zdravlja i njenog osvetničkog tima koji šalje po zdravstvenim institucijama da se brukaju neznanjem, vezano za “neefikasnost” prethodnog menadžmenta, bila isključivo sračunata da bi funkcionerku DF-a dovela na čelo DZ Nikšić. Obraz se gubi u nevolji, ministarko Borovinić-Bojović", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.