Građanska inicijativa 21. maj: Krivokapić misli što i Leposavić, mora da se lukavi jer se bori sa jačim silama
Zdravko Krivokapić

Građanska inicijativa 21. maj: Krivokapić misli što i Leposavić, mora da se lukavi jer se bori sa jačim silama

Premijer Zdravko Krivokapić jučerašnjim obraćanjem narodu ušao je u anale tragikomičnog populizma i nevičnog objašnjavanja državne politike, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

"Razapet između 'božjeg poslanja' i nesposobnosti, pritiska kojeg ne može da izdrži i bojazni od sopstvenih birača, Krivokapić se na pritvoran način obratio javnosti. Guslajući o narodu, braći i sestrama i sa retorikom seoskog popa, Krivokapić je juče kukao nad svojom zlehudom sudbinom i molio za oproštaj zbog smjene ministra koji je neskriveni srpski nacionalista i pristalica relativizacije genocida u Srebrenici", navodi se u saopštenju koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

Premijer je, kako kažu, trivijalnim riječima pokušao da sebe opravda kod onih koji su ga glasali, "pokušavajući da im stavi do znanja da on isto misli što i Leposavić, ali da ga moraju razumjeti jer jer prinuđen da se lukavi sa jačim i neumitnijim silama".

"Objašnjavajući svom 'narodu' da je prinuđen da klerikalizovani velikosrpski 'slobodarski pokret' prenese na kako je rekao 'prljavi teren politike' premijer Krivokapić je suštinski poručio da je vlast kojoj pripada u središtu neviđene cirkuske predstave", navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.