Damjanović: Đe su danas istaknuti stvaraoci -
Aleksandar Damjanović, Foto: CKM

Damjanović: Đe su danas istaknuti stvaraoci - "žiro račun" patriote?

Aleksandar Damjanović predsjednik Crnogorske kulturne mreže upitao je u video poruci đe su "istaknuti" kulturni stvaraoci da brane državi, danas kada je napada velikosrpski nacionalizam.

Poručuje da im je država podržavala projekte, dala nacionalne naknade i dodijelila trinajestojulske nagrade a oni su njoj dali ništa.

Upitao je šta još država treba da im da da bi stali na njenom braniku?

"Nakon 30. avgusta kada je velikosrpski nacionalizam okupirao Crnu Goru i mnogo ranije od kad je počela priča o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti oni su se ušuškaki u beneficijama koje im je država dodijelila", naglasio je Damjanović.

Poručio im je da su se iz straha da ih "zetski Bred Pit Milan Knežević" ne prozove tvitom i ugrozi njihove beneficije sakrili se u mišiju rupu. 

Navodi da postoji samo jedna riječ kojom se oni mogu nazvati a to je "žiro račun" patriote.

"Bez obzira na nesojski odnos istaknutih kulturnih stvaralaca i lošu politiku Ministarstva kulture koju je vodilo u prethodnom periodu mi ćemo zajedno sa Crnom Gorom iz ove borbe izaći kao pobjednici. Nećemo dozvoliti da nam kulturni identitet uređuje Srpska pravoslavna crkva i srpski svet", zaključio je Damjanović.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.