Šoć: Ne postoji rasplet u vezi situacije sa ministrom Leposavićem koji je povoljan za Vladu
Dragan Šoć

"Rasprava o razrješenju zavisi od Bečića"

Šoć: Ne postoji rasplet u vezi situacije sa ministrom Leposavićem koji je povoljan za Vladu

Advokat i bivši ministar pravde Dragan Šoć ocijenio je da ne postoji rasplet u vezi sa smjenom ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ako do nje uopšte i dođe, koji bi bio povoljan za premijera i Vladu.

Šoć je za Dan rekao da je očigledno da premijer za smjenu ministra Leposavića nema podršku one grupacije koja podržava Vladu.

"A s druge strane, ako povuče taj predlog to bi podrilo njegov legitimitet kao premijera. Bilo koja varijanta nije dobra i ovo nije nimalo prijatna politička situacija za Vladu", kazao je Šoć.

On pojašnjava da predsjednik parlamenta Aleksa Bečić odlučuje kada će tačka za razrješenje biti na dnevnom redu.

Kako je istakao, ukoliko ministar Leposavić bude smijenjen, a parlament ne podrži izbor novog kandidata, u tom slučaju upražnjeno mjesto pokrivao bi neko od ministara ili premijer.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić dostavio je juče Skupštini predlog za razrješenje Leposavića, ističući da je ministrovo javno djelovanje od izbora na funkciju 4. decembra odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i Sporazuma lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.