Laličić: Demokrate se kriju iza naše partije, da bi pobjegli od odgovornosti
Jovanka Laličić, Foto: DPS

Laličić: Demokrate se kriju iza naše partije, da bi pobjegli od odgovornosti

Nije dugo trebalo Demokratama da još jednom razotkriju šta se stvarno krije iza kulisa tobožnje njihove građanske politike, saopštila je Jovanka Laličić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Dok njihovi članovi afektivnim nastupima postaju atrakcija na društvenim mrežama, rukovodstvo Demokrata, umjesto da iskoristi priliku i da se jasno ogradi od nacionalističke politike DF, odlazi u njegov zagrljaj pod izgovorom da neće glasati za smjenu ministra Leposavića zajedno sa Demokratskom partijom socijalista", kazala je Laličić.

Poručila je da Demokrate neće da se saglase oko tako esencijalnih pitanja sa kako navodi najrespektabilnijom građanskom partijom u Parlamentu, a hoće sa okorjelim nacionalistima, prodajući istovremeno međunarodnim partnerima svoju privrženost evropskim vrijednostima.

"Moglo bi se i razumjeti da Demokrate u svom ideološkom vakuumu zdušno zastupaju iskonstruisanu priču o navodnoj ugroženosti Srba i srpstva, jer je to stranka nastala iz tog miljea, ali je zaista neprihvatljivo da se otvoreno svrstava na stranu radikalnog nacionalizma, koji otvoreno ugrožava ljudska prava, uključujući i osnovno pravo na život, i negira najveći zločin na evropskom tlu u posljednjih sedam decenija", navela je Laličić.

Uzalud, poručuje Laličić aboliranje i relativizacija pozicije Demokrata time što se u režimskim medijima potencira da nije poznato kako će se o Leposavićevoj smjeni izjasniti Demokratska partija socijalista.

"Naš je stav sasvim jasan još od ministrovog odgovora na poslanička pitanja u Skupštini, nebrojeno puta ponavljan, i potvrđen podrškom interpelaciji i aktuelnoj građanskoj peticiji. Oni  koji po ko zna koji put pokušavaju da pobjegnu od odgovornosti, i neuspješno da zamaskiraju svoj stav, teško da mogu da se ovog puta sakriju iza naše partije", zaključila je Laličić u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.