Turizam je ključ održivog razvoja Zapadnog Balkana
Foto: Savjet za regionalnu saradnju

Podrška Deklaraciji iz Tirane obilježiće završetak projekta RCC-a za razvoj i promociju turizma

Turizam je ključ održivog razvoja Zapadnog Balkana

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i njegov projekat za razvoj i promociju turizma organizuju dvodnevnu regionalnu konferenciju "Turizam kao ključ održivog razvoja“ koja počinje 7. aprila, a kojom se obilježava završetak ovog projekta koji je finansirala Evropska unija. Kako bi se otvorio put za oporavak industrije turizma i putovanja, očekuje se da će ministri i vladini zvaničnici sa Zapadnog Balkana 8. aprila 2021. godine podržati Deklaraciju iz Tirane o zajedničkim regionalnim protokolima radi pomoći oporavku i rastu održivog turizma u regionu.

"Deklaracijom iz Tirane predviđa se: pozicioniranje turizma kao ključnog strateškog sektora za regionalni ekonomski oporavak i održivi razvoj, koordinacija ponovnog otvaranja i nastavka rada lanca snabdijevanja industrije turizma i putovanja, omogućavanje sigurnog i nesmetanog putovanja čime će se podstaći oporavak i rast šest ekonomija Zapadnog Balkana, primjena usklađenih zdravstvenih i higijenskih protokola kako bi se uskladio oporavak i podstaklo povjerenje putnika, i koordinacija promocije i informisanja kako bi se izgradilo povjerenje u region kao odgovornu, pouzdanu i održivu destinaciju", saopštili su iz RCC-a.

Konferenciju, koja počinje 7. apila 2021. u 10:00 sati, otvoriće:

Majlinda Bregu, generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju

Alesandra Priante, direktorica Regionalnog odjeljenja za Evropu Svjetske turističke organizacije (UNWTO)

Zvanična potvrda Deklaracije iz Tirane o zajedničkim regionalnim protokolima radi pomoći turizmu na Zapadnom Balkanu održaće se 8. aprila 2021. godine u 10:30 sati. 

Na konferenciji će učestvovati ministri i visoki zvaničnici odgovorni za turizam iz šest ekonomija Zapadnog Balkana, kao i članovi Radne grupe za turizam Zapadnog Balkana, predstavnici Evropske komisije, Delegacija Evropske unije na Zapadnom Balkanu i međunarodnih organizacija koje djeluju u industriji turizma u regionu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.