Lažna vijest na internetu: Prva žena kapetan u Egiptu nije blokirala Suecki kanal
"Ever given", brod koji je blokirao jednu od najprometnijih pomorskih ruta na svijetu

Lažna vijest na internetu: Prva žena kapetan u Egiptu nije blokirala Suecki kanal

Dvadesetdevetogodišnja Marva Elselehdar, inače prva žena kapetan broda u Egiptu, ostala je šokirana glasinima i natpisima na nekim portalima da je kriva za nedavnu blokadu Sueckog kanala.

Marva Elselehdar nije mogla da vjeruje šta se dešava kada je saznala da su se na portalu Arab njuz navodno pojavili članci na engleskom jeziku da je ona kriva što se brod "Ever given“ zaglavio u Sueckom kanalu, pa su čak objavljene i fotografije. Ova vijest se munjevito proširila društvenim mrežama, ali je na sreću, ubrzo utvrđeno da se radi o fotomontaži.

"Činilo mi se da mi možda neko namjerno smiješta takvu priču zato što sam uspješna žena u ovom poslu ili zato što sam Egipćanka“, naglašava Marva u izjavi za Bi-Bi-Si.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.