Perović: Uzdam se u našu odbranu
Perović: Igrati na mali broj golova

Finale prije finala

Perović: Uzdam se u našu odbranu

"Ajkule" danas igraju protiv najtežeg protivnika na putu ka jednoj od medalja na Svjetskom prvenstvu - selekcije Srbije. Selektor Ranko Perović ističe da je šansa našeg tima u igri na mali broj golova, jer je odbrana na ovom prvenstvu igrala konstantno dobro.

„Ići ćemo da utakmicu svedemo na što manji broj golova. Neće biti lako, Srbija je favorit, oni dugo igraju zajedno, dok je naša ekipa tek u stvaranju. Pokušaćemo da iskoristimo sve njihove slabe tačke, kojih nema mnogo“, rekao je Perović.

Selektor “ajkula“ kaže da njegov tim igra sve bolje kako prvenstvo odmiče, što je dodatno ohrabrenje pred duel sa Srbijom.

„Podbacili smo na startu, ali smo se izdigli. Kako prvenstvo odmiče, forma ide uzlaznom linijom. Vjerujem da naša odbrana može da presudi u ovom meču. Ne predajemo se unaprijed, ostavićemo posljednji atom snage u bazenu“, istakao je Perović.

Selektor je na kraju prokomentarisao anketu našeg portala, u kojoj 60% čitalaca smatra da Crna Gora ne može da prođe dalje.

„Srbija jeste favorit, ali sport je prelijep baš zbog toga, što ne pobjeđuje uvijek bolji“, zaključio je Perović.

anketa Portala RTCG

Inače, Crna Gora je u Barseloni prošla različite faze. Početak je bio užasan, pretrpljen je poraz od Grčke, koja je prijetila da nanese katastrofu “ajkulama“ (Heleni vodili 6:1, na kraju 6:4). A onda samo dva dana kasnije viđena je demonstacija sile u odbrani, protiv domaćina prvenstva Španije i pobjeda koja je pokazala da ovaj tim ima kvalitet da se bori za medalju.

Potom su uslijedila dva laka trijumfa, nad Novim Zelandom u grupi i Kanadom u osmini finala, i Crna Gora se našla među osam najboljih reprezentacija svijeta. A da bi izabranici Ranka Perovića došli u situaciju da osvoje medalju, moraće da sruše velikog rivala i prvog favorita prvenstva, reprezentaciju Srbije, koja je dosadašnji dio turnira odigrala u jednom dahu – sigurno i u napadu i u odbrani, na momente atraktivno, raznovrsno i sigurno da je pred našim igračima težak posao.

Međutim, ovaj tim je pokazao da se ne boji nikoga i da u svakom meču gine do posljednjeg daha, a u prošlosti su u mečevima sa Srbijom odlučivale nijanse. One su češće bile na strani komšija (Ajndhoven i London), možda je vrijeme da se ovoga puta stvari okrenu u našu korist.

(RTCG)