Protesti podrške Leposaviću u više gradova
Foto: CdM

"Ako ode Vlado pade i Vlada"

Protesti podrške Leposaviću u više gradova

Građani u nekoliko crnogorskih gradova okupili su se u znak protesta povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Građani nezadovoljni odlukom premijera Krivokapića su se u Podgorici okupili na Bulevar Stanka Dragojevića, blokirali saobraćaj i skandirali “Ne damo Vlada” uz trobojke.

podrskaleposavicu

Ispred zgrade Vlade, Foto: TVCG

Beranci su svoj protest izrazili tako što su blokirali su magistralni put Berane – Bijelo Polje, u mjestu Persina stanica.

Oni su Krivokapiću poručili da je izigrao njihovo povjerenje.

“Premijer ne smije da se bavi ovakvim metodama i da prati strane interesuje. Mora da poštuje volju naroda koja ga je dovela na to mjesto. Ako je već on nas prevario apelujemo na poslanike da ovo spriječe, ne smiju da razriješe Leposavića”, poručuli su okupljeni.

Kako su poručili, ako “padne Leposavić pada i Vlada”.

Okupljanja su organizovana još u Nikpiću, Bijelom Polju i Baru.

bar

Protesti u Baru, Foto: Kodex.me

Podsjetimo, Krivokapić je u vanrednom obraćanju javnosti kazao da će pokrenuti postupak razrješenja ministra Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici.

Leposavić je, prethodno, odbio da podnese ostavku koju mu je Krivokapić tražio, a premijer će danas Skupštini poslati prijedlog za njegovo razrešenje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.