Vlada, Privredna komora i Opština Bar solidarni sa kompanijama Cerovo i Femić

Vlada, Privredna komora i Opština Bar solidarni sa kompanijama Cerovo i Femić

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, predsjednik Skupštine ove asocijacije Vojo Banović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predstavnik Vlade Crne Gore Filip Adžić obišli su 5. aprila 2021. godine lokaciju požara u kom je izgorio skladišni objekat preduzeća Femić, čiji je zakupac kompanija Cerovo.

Požar je izbio u ranim jutarnjim satima i u vrijeme kada su predstavnici Vlade, Opštine i Komore razgovarali sa izvršnim direktorom Cerova Goranom Đurovićem, gašenje je bilo još u toku. 

"Pretrpjeli smo ogromnu materijalnu štetu. Objekat, materijal i zalihe koje su bile u njemu potpuno su izgorjeli. Visina materijalne štete ostaje da se utvrdi, ali su prve naše procjene da je riječ o iznosu koji nije manji od 600-700 hiljada eura", rekao je Goran Đurović, vlasnik kompanije CEROVO.

Prvi čovjek kompanije je uvjeren da pretrpljena šteta neće dovesti do otpuštanja zaposlenih, kojih je 300 u kompaniji Cerovo.

"I Cerovo i Femić su stabilne kompanije i sigurno ćemo se oporaviti jer smo tokom 30 godina postojanja prebrodili brojne krize", dodaje Đurović.

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović istakao je neophodnost da se solidarno djeluje sa nivoa Vlade, Opštine i Komore kako bi se ublažile posljedice požara po poslovanje ovih uspješnih barskih kompanija.

"Privredna komora uvijek brzo reaguje u ovakvim situacijama. Već sjutra ćemo sazvati Upravni odbor Privredne komore i donijeti odluku o podršci koju ćemo uputiti kompanijama Cerovo i Femić, te uputiti preporuke Vladi, lokalnoj samoupravi i osiguravajućim društvima kako bi im se što prije pomoglo", rekao je Golubović.

On ističe da je privreda već u teškoj situaciji zbog pandemije kovida-19, te da ovakve vanredne okolnosti pretstavljaju dodatno opterećenje.

Predstavnik Vlade Filip Adžić ističe da je sa velikim žaljenjem primio tešku vijest za privredu Bara ali i Crne Gore.

"Ovo je situacija u kojoj moramo svi iskazati jedinstvo u odgovoru na ovakve udare na privredu. Mi ćemo sa nivoa Vlade u skladu sa zakonskim mogućnostima pokušati da ubrzamo procedure za podršku, eventualne kreditne olakšice i pomognemo oporavak ovih kompanija", rekao je Adžić, ističući podršku Vlade cijeloj crnogorskoj privredi pogođenoj pandemijom.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izrazio je saosjećanje sa dvije značajne barske kompanije čiji je objekat stradao u vatrenoj stihiji.

"Ovo je veliki udarac za kompanije Femić i Cerovo u trenutku kada se bore za očuvanje poslovanja u uslovima pandemije. Čuvena barska solidarnost još jednom je došla do izražaja.
Zahvaljujemo Službi zaštite Bara na brzoj reakciji ali i njihovim kolegama iz Ulcinja i Petrovca. Kroz koordirano djelovanje sa Vladom i Privrednom komorom nastojaćemo da ublažimo posljedice požara po poslovanje kompanija koje su tokom 30 godina među najvećim u Baru", rekao je Raičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.