LP: Sa razrješenjem Leposavića, ostavke da podnesu svi koju su ga podržali, prvi Abazović

LP: Sa razrješenjem Leposavića, ostavke da podnesu svi koju su ga podržali, prvi Abazović

Nakon današnje najave premijera Zdravka Krivokapića da će tražiti razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića, Liberalna partija zatražila je da ostavke podnesu i svi oni vladini funkcioneri i političari koji su otvoreno pružali podršku Leposaviću i branili ga u, ispostavilo se na kraju, ipak pogrešnom djelovanju i štetnom za Vladu i državu.

Sve ovo potvrdio je, navode iz te partije, i sam premijer i bilo bi nečasno i licemjerno od onih koji su govorili da je ministar u pravu ili da nije kazao to što je kazao u oči javnosti, da zajedno sa njim odu sa svojih funkcija.

"Prvi primjer treba da da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kao najviši i najodgovorniji u hijerarhiji. Naime, Abazović je rekao ranije za RTCG da ministar pravde Vladimir Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici i očigledno u oči ponovo lagao javnost, drsko smatrajući da treba da vjerujemo više njemu nego sopstvenim ušima i očima. Abazović na ovaj način nastavlja da ponižava dostojanstvo i razum građana koje već duže proglašava neinteligentnim, zaostalim i zaglupljenim narodom sa najmanjim IQ u Evropi i ne prestaje sa tim gnusnim uvredama sopstvenog naroda. U svakoj drugoj državi i Vladi Abazović bi bio javno osramoćen i za dugo skrajnut iz javnog života države a narod bi ga prezreo kao arogantnog političkog mainipulatora", navodi se u saopštenju LPCGa.

Osim Abazovića, smatraju u toj partiji, "prinipijelnost u svojim stavovima treba da pokažu i ostali koji su lagali građane i stali na stranu Leposavića tvrdeći da on nije rekao to što je rekao, i da odu zajedno sa njim" a naročito sada kada je to, dodaju, potvrdio i njegov nadređeni Zdravko Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.