Petnjica dobila Hitnu pomoć: Neprekidna zdravstvena zaštita 24h
Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

Petnjica dobila Hitnu pomoć: Neprekidna zdravstvena zaštita 24h

U Petnjici je otvorena jednica za hitnu medicinsku pomoć koja će omogućavati neprekidnu zdravstvenu zaštitu svim građanima 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

"Zajedništvom i istom vizijom ciljevi se mnogo brže ostvaruju, ovo je primjer kako kako se i uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji realizuju projekti u cilju pružanja neprekidne zdravstvene zaštite svim našim građanima. Zavod za Hitnu medicinsku pomoć zvanično je počeo sa radom 1. aprila 2010. godine, istog dana 2021. godine. otvorena je i jedinica za Hitnu medicinsku pomoć u Petnjici", saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

petnjica01

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Suad Numanović zahvalio je svima koji su učestvovali u realizaciji otvaranja Hitne medicinske pomoći Petnjica, od Ministarstva zdravlja do lokalne samouprave, kao i donatorima.

Numanović je izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije dugogodišnje ideje, uz naglasak da građani Petnjice ostvaruju Ustavom zagarantovano pravo da svima bude dostupna zdravstvena zaštita.

“Godišnje se na nivou svih organizacionih jedinica Zavoda za HMP Crne Gore obavi 350.000 pregleda, kako u ambulanti tako i na terenu – što čini oko 1000 zdravstvenih usluga na dnevnom nivou. Ove činjenice ukazuju na neophodnost postojanja Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, kao i velikom povjerenju građana Crne Gore prema Zavodu”, navode u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

petnjica03

Numanović i Agović

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović kaže da su uloženi maksimalni napori i zajednički trud kako bi građani Petnjice imali zdravstvenu zaštitu.

On je kazao da su se uvjerili da objekat ispunjava sve uslove koje građani Petnjice zaslužuju.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović kazao je da je ovo izuzetan događaj, koji su građani Opštine dugo iščekivali.

Pored Hitne medicinske pomoći u Petnjici sticanjem uslova realizovaće se otvaranje organizacionih jedinica u Gusinju, Tuzima, Šavniku i Plužinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.