Preminula dvogodišnja djevojčica koju su roditelji zlostavljali
ilustracija

Preminula dvogodišnja djevojčica koju su roditelji zlostavljali

Iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedjelju nešto poslije 15:00 časova saopštili su tužnu vijest o sudbini dvoipogodišnje djevojčice, koja je ondje iz Nove Gradiške prije nekoliko dana dovezena u izuzetno teškom stanju od povreda koje je pretrpjela.

"S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentkinje, uprkos svim preduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja", započinje saopštenje bolnice, prenosi jutarnji.hr

"U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20. Počivala u miru", stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Podsjetimo, Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je u petak naveče da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje krivičnog djela povrede djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, fizičkim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.