Dugovi MA za mjesec dana uvećani 237 hiljada eura
Ilustracija

Podaci CBCG

Dugovi MA za mjesec dana uvećani 237 hiljada eura

Računi državne avio-kompanije Montenegroerlajnz (MA) nalaze se u blokadi oko 100 dana zbog duga od ukupno 20.096.325 eura, što se može vidjeti u podacima Centralne banke (CBCG). Samo mjesec ranije dug MA iznosio je 19.819.388 eura, odnosno za 30 dana dugovanja su uvećana za oko 237 hiljada eura, piše Dan.

Račun MA je blokirala Poreska uprava 24. decembra prošle godine, kada je naplatila 3,2 miliona eura, od ukupno 15,2 miliona, koliko im avio-prevoznik duguje.

Od tada se dug nacionalnog avio-prevoznika samo uvećavao, dok je blokada računa produžavana. Sa druge strane, nova vlast je odlučila da osnuje novu državnu avio-kompaniju Tu Montenegro.

Dan je krajem januara ove godine pisao da menadžment MA pokušava da pronađe način da ponovo leti, kako ne bi izgubio licence i slotove. U tome im je potrebna pomoć Vlade, ali ne novčana, već pomoć u vidu skidanja blokade računa od državnih uprava i preduzeća.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.