Navaljni stupio u štrajk glađu
Aleksej Navaljni

Navaljni stupio u štrajk glađu

Uhapšeni ruski opozocionar Aleksej Navaljni objavio je da stupa u štrajk glađu.

Navaljni je stupio u štrajk u namjeri da ubijedi zatvorsku upravu da mu omogući odgovarajuću medicinsku njegu.

On je naveo da svaki osuđenik ima pravo da pozove specijaliste na pregled i konsultacije.

"Proglašavam štrajk glađu sa namjerom da se zakon poštuje i da se doktoru koga ja odaberem dozvoli posjeta", navodi se u objavi ispod koje je potpisan Navaljni, a objavili su je njegovi advokati na nalogu uhapšenog Navljanog na Tviteru i Instagramu, prenosi Rojters.

Podsjetimo, Navaljni je 2. februara osuđen u slučaju pronevjere Iv Rošea na dvije i po godine zatvora.

"Sud je presudio u korist Federalne kazneno-popravne službe za preinačenje uslovne presude A. Navaljnom. Pritvor mu je određen prije stupanja presude na snagu", objavila je tada odluku sudija Natalija Repnjikova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.