BioNTech i Pfizer prave 2,5 milijarde doza do kraja godine
Ilustracija

BioNTech i Pfizer prave 2,5 milijarde doza do kraja godine

BioNTech je saopštio danas da će u saradnji sa partnerskom kompanijom Pfizer povećati kapacitete za proizvodnju vakcina protiv kovida 19 na 2,5 milijardi doza do kraja 2021. godine.

Istovremeno je prvi put saopšteno da će projektovana prodaja u ovoj godini donijeti prihod od 9,8 milijardi eura.

Pfizer je ranije saopštio da će dva partnera vjerovatno ove godine napraviti 2,3 do 2,4 milijarde doza.

BioNTech je ukazao na svoju novu fabriku u Marburgu i na proširenje pogona u mreži kompanija sa kojima ove firme sarađuju, a biće unaprijeđen i lanac za isporuku vakcina.

Do prošle sedmice je isporučeno više od 200 miliona doza vakcine, a trenutno je za 2021. godinu naručeno 1,4 milijardi doza.

BioNTech je ranije saopštio da sa Pfizerom ima sporazum o podjeli troškova i profita u odnosu 50:50, ali da time nije obuhvaćena Kina, gdje postoji sporazum o podjeli 35 do 40 odsto profita sa firmom Fosun farma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.