Još jedan zemljotres u Jadranskom moru: Potres jačine 4,5 stepeni po Rihteru južno od Visa u Hrvatskoj
Ilustracija

Još jedan zemljotres u Jadranskom moru: Potres jačine 4,5 stepeni po Rihteru južno od Visa u Hrvatskoj

Potres jačine 4,5 stepeni po Rihteru desio se u utorak u 9.35 u Jadranskom moru između Hrvatske i Italije. Epicentar potresa bio je na dubini od deset kilometara, 110 km južno od Splita i 57 km južno od ostrva Visa.

Ranije danas dogodio se potres magnitude 3.1, u 5 sati, s epicentrom 65 kilometara sjeverozapadno od Vieste u Italiji.

Još jedan potres danas je bio magnitude 3.2, s epicentrom 48 kilometara jugoistočno od Visa i 100 kilometara južno od Splita, navodi Evropski mediteranski seizmološki centar.

I sinoć u 22 sata i 17 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom tri kilometra južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS lestvice. Potres se osjetio na širem području, objavila je Seizmološka služba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.