Budžet završen, narednih dana u Skupštini
Ilustracija

Budžet završen, narednih dana u Skupštini

Nacrt prijedloga zakona o budžetu za 2021. godinu je završen i biće predat parlamentu u ustavnom roku, potvrđeno je portalu Pobjeda iz Vlade.

To znači da će se taj dokument naći u Skupštini u naredna dva dana.

Vlada je krajem decembra odlučila da ne dostavlja Skupštini predlog budžeta do 31. decembra, već da pređe na privremeno finansiranje, a iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja je objašnjeno da nije bilo moguće da se za dvije sedmice uradi nacrt po standardima nove Vlade.

Tada su iz nove Vlade kazali da ne mogu da dostave budžet koji je pripremala bivša vlast, te da nisu imali dovoljno informacija o stanju u državnoj kasi.

Podsjećamo, iz Demokratskog fronta (DF) su najavili da neće glasati ni za jedan zakon, pa ni za budžet za ovu godinu, sve dok se ne usvoje tužilački zakoni u formi u kojoj su predloženi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.