Nganu nokautirao Miočića
Foto: Profimedia

Novi šampion teške kategorije

Nganu nokautirao Miočića

U noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu u Las Vegasu je održana priredba UFC 260, a u glavnoj borbi programa, u meču za pojas šampiona u teškoj kategoriji, Kamerunac Frensis Enganu nokautirao je Stipu Miočića u drugoj rundi.

U sudaru dvojice teškaša Frensis Enganu savladao je jednog od najvećih teškaša svih vremena. Miočić je drugi put u karijeri ostao bez pojasa u “kraljevskoj kategoriji”, a nakon Denijela Kormijea, ovaj put s trona ga je skinuo borac iz Afrike.

Bio je ovo drugi susret Enganua i Miočića, a u prvom je u januaru 2018. godine Amerikanac slavio jednoglasnom odlukom sudija. Bilo je više nego očigledno koliko je popularni “Predator” tehnički napredovao u međuvremenu, o čemu najbolje svjedoči da je bez većih problema uspio da zaustavi Miočićeve pokušaje obaranja u dominantnoj predstavi.

Od samog početka meča Kamerunac je bio nadmoćan, a u drugoj rundije slavio posle 52 sekunde, kada je lijevim krošeom pogodio Miočića pravo u bradu, nakon čega ga je “čekićem” zadao još jedan udarac, pa je sudija Herb Din bio prinuđen da prekine meč, a Enganu je postao 17. UFC šampion teške kategorije.

Budući da Amerikanac hrvatskog porijekla ima 38 godina, ostaje da se vidi kako će se odvijati njegova budućnost u UFC.

Bila je ovo 16. pobjeda u karijeri za Enganua, a deseta nokautom. Stipe Miočić posle ovog poraza ima skor 20-4.

Posle borbe, u razgovoru sa Džoom Roganom, Enganu je komentarisao Džona Džonsa, jednog od najvećih boraca u istoriji UFC, koji se nedavno prebacio u tešku kategoriju. “Predator” je izjavio da će biti spreman da pojas brani protiv “Bounsa” već u julu ili avgustu, ukoliko se taj duel organizuje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.