Za izbore u Herceg Novom listama po 30.407 eura
Opština Herceg Novi

Izbori zakazani za 9. maj

Za izbore u Herceg Novom listama po 30.407 eura

Učesnicima izbora za sastav lokalnog parlamenta u Herceg Novom, koji su zakazani za 9. maj, biće opredijeljeno 30.407 eura. Ova informacija može se naći na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), piše Dan.

Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je da najviši dozvoljeni iznos ne smije preći iznos budžetskih sredstava koja se odvajaju za finansiranje troškova izborne kampanje, a koja su na nivou od 0,2 odsto planiranog tekućeg budžeta opštine.

Budžet Opštine Herceg Novi za tekuću godinu iznosi 12,1 milion eura.

Prema trenutno dostupnim podacima, Novska lista je dosad jedina dostavila ugovor o sredstvima koja će utrošiti za reklamiranje na bilbordima i saopštila da će za reklamnu kampanju izdvojiti preko 9.000 eura. U susret izborima, ovaj građanski pokret otvorio je, pored one na Toploj, kancelariju i u Zelenici.

ASK će kontrolisati troškove političkih subjekata u kampanji, a posebno sredstva prikupljena iz Javnih i privatnih izvora.

Shodno Odluci Opštinske izborne komisije od 17.marta, izborna lista za izbor odbornika u SO Herceg Novi na predstojećim izborima može biti utvrđena ako je potpisima podrže najmanje 204 birača koji imaju prebivalište na području opštine Herceg Novi.

Novljani će na predstojećim izborima birati 35 umjesto dosadašnja 34 odbornika, a u birački spisak upisan je 25.521 birač.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.