Filipović:
Filipović: CG želi da naplati dugove sa ranijih takmičenja

Smatraju nas favoritima

Filipović: "Ajkule" pod pritiskom

Na Crnoj Gori je veći pritisak jer su gubili od nas utakmice za medalje, smatra reprezentativac Srbije, Filip Filipović.

Derbi u osmini finala Svjetskog prvenstva u Barseloni, između Crne Gore i Srbije, igra se sjutra, a obje selekcije ne mogu biti zadovoljne što će odmjeriti snage u ovom dijelu takmičenja.

Vaterpolista Srbije, Filip Filipović, svjestan je da im prestoji velika utakmica. 

"Znamo da nas čeka velika utakmica, veliki rival. Na Crnogorcima je veći pritisak, jer su gubili od nas utakmice za medalje i smatram da ne treba ništa da mijenjamo, znamo kako bi trebalo da igramo, ali je sigurno da i oni imaju svoje adute", rekao je Filipović nakon pobjede nad Rumunima. 

Kapiten "Delfina", Vanja Udovičić, naglasio je da su sve utakmice protiv selekcije Crne Gore "emotivne i teške" i ocijenio da su crnogorski vaterpolisti "na papiru u prednosti". 

"Slijedi četvrtfinale i čitave pripreme stale su u ovaj meč. Crna Gora je ovdje došla sa najvećim ciljevima, sjajno pripremljena i gladna pobjeda. Blagi su favoriti, možda baš zbog tog ogromnog motiva da osvoje medalju. To im stvara pritisak, ali i motiv koji je teško kontrolisati", poručio je Udovičić. 

Srpski centar, Duško Pijetlović, takođe smatra da je selekcija Ranka Perovića u najužem krugu kandidata za titulu. 

"Imaju velike šanse na ovom turniru, u najužem su krugu kandidata za titulu", rekao je on. 

Danas je na turniru pauza, a svi mečevi četvrtfinala igraju se sjutra. Utakmica Crna Gora - Srbija počinje u 20 sati i 15 minuta, prenos uživo na TVCG.

(RTCG)