Navaljni: Muče me putem lišavanja sna
Aleksej Navaljni

Navaljni: Muče me putem lišavanja sna

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni optužio je zatvorske čuvare da ga muče lišavanjem sna, navodi se u žalbi upućenoj ruskim bezbjednosnim službama, objavljeno je danas na sajtu Navaljnog.

Čuvari "me lišavaju sna, to je faktički pribjegavanje mučenju putem lišavanja sna", napisao je Navaljni i dodao da ga oni noću bude osam puta.

U drugom zvaničnom zahtjevu upućenom zatvorskoj administraciji i generalnom tužilaštvu, Navaljni, koji je prošlog avgusta pretrpio pokušaj trovanja nervnim agensom, traži liječenje, dok njegove pristalice tvrde da mu se zdravstveno stanje pogoršava.

Njegova braniteljka Olga Mihajlova izjavila je u četvrtak da Navaljni ima jake bolove u leđima i desnoj nozi i dodala da se plaši za život i zdravlje svog klijenta.

Mihajlova je rekla da Navaljni za sada samo prima antiinflamatorne ljekove i da je dobio neke masti.

Dodala je da je uzaludno četiri nedjelje pokušavala da svom klijentu prenese "normalne ljekove" i da ga pregleda ljekar koji nije zatvorski.

Navaljni se nalazi u kaznenoj koloniji u Pokrovu, oko 100 kilometara istočno od Moskve, gdje izdržava zatvorsku kaznu od dvije i po godine zatvorske kazne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.