Borovinić Bojović - Brnabić: Zajedničkim naporima do prevazilaženja krize izazvane koronavirusom i unapređenja bilateralnih odnosa
Foto: Vlada Crne Gore

Borovinić Bojović - Brnabić: Zajedničkim naporima do prevazilaženja krize izazvane koronavirusom i unapređenja bilateralnih odnosa

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović, a u čijem su sastavu i generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović, susrela se danas sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna posjeta Srbiji.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije koronavirusa i bilateralnim odnosima.

Borovinić Bojović prenijela je pozdrave Vlade Crne Gore premijerki Ani Brnabić i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u procesu vakcinacije stanovništva Crne Gore.

Borovinić Bojović istakla je neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti. Ona je apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Naša delegacija navela je da su pripreme za ljetnju turističku sezonu uveliko u toku i da će se zemlja truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Brnabić je poručila da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susjedima u borbi protiv koronavirusa, kao i da će Vlada Republike Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreći o bilateralnim odnosima Brnabić je istakla da je i temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.