U bolnici u Nikšiću preminula dva pacijenta
Opšta bolnica Nikšić

Životno ugroženo 25 oboljelih

U bolnici u Nikšiću preminula dva pacijenta

U Opštoj bolnici Nikšić preminula su dva pacijenta zaražena koronavirusom, a 25 ih je životno ugroženo, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Marko Mitrović, rekao je agenciji MINA da su preminuli pacijenti imali 75 i 76 godina i bili su iz Nikšića.

Kako je naveo, u toj zdravstvenoj ustanovi liječi se 104 oboljelih od koronavirusa.

“Na neinvanzivnoj ventilaciji je 13 pacijenata, a na Internom 102 oboljelih, dok se na Dječijem odjeljenju liječi dvoje djece inficiranih koronavirusom, uzrasta dvije i deset godina, i stabilnog su zdravstvenog stanja”, podsjetio je Mitrović.

Prema njegovim riječima, za sada nema pacijenata na respiratoru.

U nedavno otvorenoj Dnevnoj kovid bolnici u područnom odjeljenju škole "Braća Ribar" u Zavrhu trenutno se liječi 39 oboljelih od koronavirusa, koji dolaze i primaju terapiju dva puta dnevno.

Mitrović je podsjetio da Dnevna bolnica raspolaže sa 30 kreveta i da se njenim otvaranjem rasterećuju kapaciteti Opšte bolnice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.