Pokušali da pređu granicu a određena im izolacija

Pokušali da pređu granicu a određena im izolacija

Crnogorska policija procesuirala je dvije osobe nakon pokušaja da pređu državnu granicu uprkos tome što im je određena samoizolacija. Granična policija je, vršenjem graničnih provjera na graničnim prelazima, utvrdila da su dva državljanina Crne Gore pokušala da napuste našu državu uprkos važećim rješenjima o samoizolaciji koji su im izdata zbog pozitivnih testova na covid19.

Granična policija je 19. marta na graničnom prelazu Ilino brdo kontrolisala A.V. (35) kada je utvrđeno da je ovom licu 16. marta od strane sanitarnog inspektora donijeto Rješenje o samozolaciji zbog pozitivnog testa na covid19.Na graničnom prelazu Ranče policija je 23. marta kontrolisala S.S. (31) kojoj je sanitarna inspekcija 12. marta donijela Rješenje o samozolaciji zbog pozitivnog testa na covid19 - kazali su iz Uprave policije.

U saradnji sa sanitarnim inspektorima prema navedenim putnicima preduzete su, kako se dodaje,mjere povratka u samoizolaciju.

Nadležnom tužilaštvu su protiv ove dvije osobe podnijete krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - kaže se u policijskom saopštenju.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.