Lavina ubila svjetsku šampionku u snoubordu
Žuli Pomagalski

Lavina ubila svjetsku šampionku u snoubordu

Svjetska šampionka u snoubordu, Žuli Pomagalski, izgubila je život, spuštajući se niz padine Alpi, u blizini Andermata, u Švajcarskoj. Nesrećnu Pomagalski zatrpala je lavina, a u ovoj tragediji život je izgubio i gorski spasilac - Bruno Puteli.

Kako piše „Le Matin”, 40-godišnja Francuskinja je izgubila život u utorak ujutro, pošto je zatrpala sniježna masa. Na lice mjesta upućen je tim spasilaca, koji nije stigao na vrijeme da spasi žrtve,prenosi N1.

Žuli Pomagalski je bila jedna od najboljih snouborderki na svijetu. Davne 1999. godine, kao 19-godišnjakinja, osvojila je svetsku titulu u snoubord krosu, a 2003. i srebro u paralel veleslalomu.

Na Olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju 2002. godine, Francuskinja je zauzela šesto mjesto u paralelu, što je ponovila i u Torinu četiri godine kasnije.

Imala je devet pobeda i 34 podijuma u Svjetskom kupu, a 2004. godine osvojila je i veliki Kristalni globus. Takmičarsku karijeru je završila 2007. godine.

Žuli je bila unuka Žana Pomagalskog, koji je davne 1934. godine izumio prvi ski-lift, a 1947. godine i sportsku robnu marku Poma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.