Đukanović: Bilateralni odnose između Crne Gore i Grčke uspostavljeni prije 140 godina, nastavljamo da njegujemo odnos
Milo Đukanović

Povodom Dana nezavisnosti

Đukanović: Bilateralni odnose između Crne Gore i Grčke uspostavljeni prije 140 godina, nastavljamo da njegujemo odnos

Povodom 25. marta - Dana nezavisnosti Republike Grčke, čiji se veliki jubilej 200 godina grčke slobode slavi , u ime građana Crne Gore i u svoje lično ime, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji napredak zemlje i blagostanje prijateljskog grčkog naroda.

"Sa zadovoljstvom sam prihvatio Vaš poziv i čini mi izuzetnu čast da ovim jedinstvenim povodom zajedno sa Vama i prijateljima Grčke širom svijeta pošaljem poruku mira, prijateljstva i saradnje", poručio je Đukanović.

Dodaje da Crna Gora i Grčka njeguju tradicionalno prijateljske odnose.

Ove godine kako pojašnjava dvije zemlje obilježavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, u sjećanje na dan kada je Grčka, među prvim zemljama, akreditovala svog diplomatskog agenta Aleksandrosa Logotetisa na prijestono Cetinje. Bio je to 4. januara 1881.

"Vjerujem da je današnji dan prilika da se prisjetimo i važnih događaja i ličnosti iz zajedničke istorije. Jedan od najznamenitijih je svakako vrsni ratnik, grčki nacionalni junak i vojskovođa Vaso Brajović, u Vašoj zemlji poznat kao Vaso Crnogorac, jedan od učesnika rata za oslobođenje Grčke, a danas vječni simbol neraskidivog crnogorsko-grčkog prijateljstva. Njegova hrabrost, vojničke i ljudske vrline, i posvećenost slobodarstvu i danas su simboli najviših vrijednosti i vječne želje crnogorskog i grčkog naroda da čuvaju i brane slobodu i nezavisnost", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.