Demokrate: Današnje saopštenje DPS jedno od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati
Demokrate Crne Gore

Demokrate: Današnje saopštenje DPS jedno od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati

Politički lešinari iz DPS-a koji svaku priliku pokušavaju iskoristiti zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, ovog puta to, nažalost, čine na nesreću naših sugrađana koji su usled pandemije ostali bez svojih najdražih, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Podsjetimo, DPS je ranije danas naveo da premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić nisu reagovali na inicijativu građanskog aktiviste Aleksandre Saše Zekovića da proglase Dan žalosti u Crnoj Gori u znak sjećanja na 1200 građana koji su izgubili život od koronavirusa tokom minule godine.

"Jedan od najboljih primjera takvog ponašanja jeste i krajnje licemjerna izjava Sanje Damjanović, koja je, uzgred rečeno, za jedan banket plaćala 50.000 eura, a koja je optužila ministarku zdravlja da je samim tim što je primila vakcinu nekom uskratila život, ali se nije osvrnula na to što je Vlada u kojoj je participirala potpuno zanemarila pregovore za nabavku vakcina kada je DPS izgubio vlast", dodali su iz Demokrata.

Ističu da, iako su toliko godina vršili vlast, "DPS očigledno nije naučio ništa osim kako se širi mržnja i pljačka država, pa tako ne zna da predsjednik Skupštine Crne Gore ne može proglašavati Dan žalosti već je to isključivo u nadležnosti Vlade Crne Gore, pa je tako u Zakonu o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore propisano da “u dane žalosti, koje odredi Vlada, Zastava se ističe na pola koplja”.

Međutim, navode da to neznanje ih je svelo na obične političke marginalce kojima je jedino preostalo da se bave manipulacijama neuspješno pokušavajući da diskredituju druge, kršeći zakone sopstvene države.

"Ovo smo, gospodo, znali i prije vašeg saopštenja, samo nijesmo htjeli reagovati, jer, za razliku od vas, mi nijesmo politički lešinari, koji pokušavaju jeftinim i mizernim političkim trikovima zadobijati jeftine političke poene", poručili su iz Demokrata.

Dodaju da je ovo jedno od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati.

"Međutim, to ne čudi od onih koji su se igrali sa zdravljem građana i lažirali broj inficiranih, kako bi prikrili katastrofalnu politiku u oblasti zdravstvene zaštite u uslovima pandemije.  To potvrđuju otkriveni dopisi bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje u kome je naređeno da se ne testira preko 10 lica. Takođe, podsjećamo i na slučaj koji je ministarka zdravlja razobličila sa dokazima o tome kako je jedan funkcioner DPS-a vani izvodio drugog koji je bio inficiran", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.