Budućnost u triler završnici dobila Monako, Kobs
KK Budućnost Voli

Budućnost u triler završnici dobila Monako, Kobs "dželat", Rid vodio ekipu

Košarkaši Budućnosti Volija, posle velike borbe i triler završnice, uspjeli su da pobijede Monako u Monte Karlu sa 77:76. Podgoričani vode sa 1-0, a priliku da stignu do polufinala Evrokupa, imaće 26. marta u Ljubljani.

Najefikasniji u sastavu Monaka bili su Rob Grej sa 18, Di Bost sa 13 i Matijas Lesor sa 13 poena. Kod Budućnosti, Vili Rid je uz 25 poena imao 13 skokova, Džastin Kobs je ubacio 21, Nikola Ivanović i Melvin Edžim po osam poena.

Monako je prilično brzo i agresivno otvorio utakmicu. Di Bost je bio raspoložen za igru, pratio ga je Demijan Inglis, momci iz Kneževine su pogodili tri trojke, pa su pobjegli na 15:8. Dejan Milojević je odmah zatražio minut odmora, Budućnost je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, pa je za tili čas u režiji Nikole Ivanovića i Džastina Kobsa stigla do 13:15.

Djelovalo je da su Podgoričani u naletu, ali… Ali, uslijedile su tri lične greške u napadu, mini serija Monaka od 7:0, za bezbjednih 22:13 na kraju prve dionice. Monako je djelovao svježije, agresivnije u oba pravca.

Budućnost je igrala dobro u odbrani, ali je imala velikih problema u fazi napada. Šut nije služio izabranike Dejana Milojevića, a nije bilo ni adekvatnih rješenja, kada su solo partiture u pitanju. Ekipu iz Pogorice je pokrenuo Džastin Kobs, briljirao je Vili Rid, pomagao je Amadeo Dela Vale, pa je Budućnost uoči posljednje dionice bila na minus jedan – 37:38.

Di Bost je ubacio osam, Abdulaje Ndoje sedam, Rob Grej i Markos Najt po pet poena za Monako. Kod Budućnosti, Vili Rid je postigao 12 poena uz pet skokova, Amadeo Dela Vale je ubacio sedam, Džastin Kobs i Nikola Ivanović po šest poena.

Tokom treće dionice, vodio se pravi rat nerava, a značaj utakmice je uticao a obije ekipe naprave dosta grešaka u oba pravca. Na nešto više od dva minuta prije kraja, Budućnost je posle ofanzivnog skoka i poena Zorana Nikolića povela sa 49:47. Rob Grej je u završnici pogodio dvije trojke u nizu. Zoran Nikolić je promašio dva slobodna bacanja, a Danilo Nikolić trojku, posle nesportskog prekršaja, pa je Monako uoči posljednje dionice vodio sa 54:51.

Monako je na početku završnog kvartala imao plus pet u režiji Roba Greja, ali je Budućnost na pet minuta prije kraja vodila sa 63:62 i bilo je jasno da slijedi dramatična završnica. Matijas Lesor je pogodio dva puta za redom za 71:67. Nedugo zatim na semaforu je pisalo 74:68. Rid je smanjio na 70:74, a Kobs pogodio trojku za 73:74, na 55 sekundi prije kraja.

Džalel O’Brajan je uspio da pogodio za 76:74, a Dejan Milojević zatražio minut odmora. Posle mini pauze, uslijedio je konfuzni napad, Rid je krenuo ka košu, uspio je da poenira uz prekršaj, a zatim je promašio slobodno bacanje za izjednačenje. Di Bost je izgubio loptu, a Budućnost je imala napad za pobjedu. Lopta je stigla do Kobsa koji je uspio da pogodi za 77:76.

Monako je imao nešto više od dvije sekunde da stigne do pobjede. Zvezdan Mitrović je zatražio minut odmora, lopta je stigla do Matijasa Lesora koji je promašio zicer.

Revanš meč je na programu 26. marta u Ljubljani, a za plasman u polufinale su potrebne dvije pobede. Podsjećanja radi, do sada je odigran jedan meč, a Uniks iz Kazanje je na svom terenu pobedio Lokomotivu Kubanj sa 94:88.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.