NBA liga zahtijeva 75 milijardi dolara od TV prava
Ilustracija

Jedan od najvećih ugovora u istoriji sporta

NBA liga zahtijeva 75 milijardi dolara od TV prava

Bio bi to najveći posao svih vremena.

NBA liga ternutno pregovara oko novog televizijskog ugovora koji će trajati tokom narednih devet godina i biće vrijedan oko 75 milijardi dolara.

To će ogroman skok pošto je trenutni ugovor vrijedan 24 milijarde dolara, tačnije 2,6 milijardi po godini.

NFL godišnje zaradi oko 10 milijardi dolara, a NBA će po tom ugovoru zarađivati oko 8 milijardi dolara i ozbiljno se približavaju najprofitabilnoj timskoj sportskoj organizaciji.

Kako se piše u američkim medijima, dvije strane su za sada bile i te kako zadovoljne saradnjom i pomenuta svota novca bi mogla da bude sasvim realna za NBA ligu i njen novi televizijski ugovor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.