Nada se da će broj žrtava biti sve manji i manji

Krivokapić zasadio maslinu u Tivtu u spomen na žrtve koronavirusa: Da čuvamo jedni druge

Povodom godišnjice od prve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori, predsjednik Vlade, prof. dr Zdravko Krivokapić, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović danas su u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline.

Krivokapić je kazao da je današnji dan, dan tuge, kada svi u svom srcu osjećamo bol za svima koji su preminuli od posljedica koronavirusa.

„Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj način da iskažem saučešće, kao čovjek, kao premijer, a i u ime svih građana Crne Gore“, poručio je Krivokapić.

5106269448721d6957213o

On je kazao da je Crna Gora zbog ovog virusa, koji je nepoznat i naučnicima, ostala za 1200 stanovnika siromašnija, što je premnogo, kako je rekao, i za mnogoljudnije države.

„Gubitak svakog čovjeka je nenadoknadiv, ne samo za njegovu porodicu, nego za zajednicu i društvo u cjelini. Na ovaj način danas, okupljeni na ovom mjestu, želimo da pošljemo još jednu poruku. Sađenjem ovih 40 maslina, upravo na ovom prostoru, u blizini manastira, želimo da poručimo da je maslina simbol života i vječnosti. Isto tako, ako pogledate ovo mjesto, ono je simbol svih nas, i Lovćen, i Orjen, i Vrmac, i more, i okruženje u kome sve to bitiše, garantuje da će Crna Gora znati da čuva sve vrijednosti. Najveća vrijednost je život i čovjek. To je ono čime se Crna Gora ponosila i ponosiće se. Nadam se da će broj žrtava biti sve manji i manji, da će vakcinacija i naš drugačiji odnos prema poštovanju mjera doprinijeti da svi čuvamo jedni druge, a da nam zdravlje bude primarno“, poručio je premijer Krivokapić.

51061894928533f504155o

Krivokapić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.