Bajić:
Borko Bajić

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja komentarisao današnji skup

Bajić: "Zdravorazumske" mjere poštuje čitav svijet, osnovne se krše na svakom koraku

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Borko Bajić osudio je kršenje mjera na skupu građana na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Podsjetimo, grupa građana se okupila na Trgu nezavisnosti u Podgorici i tražila ukidanje mjera i uvođenje "zdravorazumskih".

"Razumijemo da je svima teško, ali se protiv zaraze nećemo izboriti masovnim okupljanjima, bez namjernog nenošenja maski i držanja distance. Nelogično je i besmisleno zahtijevati ukidanje mjera i tražiti uvođenje „zdravorazumskih“ kad se osnovne, koje važe u skoro cijelom svijetu, sračunato krše. To je provokacija", kazao je Bajić.

On je pozvao sve inspekcije da ne sjede skrštenih ruku i da im najavljeni masovni skupovi ne prolaze kao da za njih ne znaju, već da hitno i preventivno već od ovoga trenutka reaguju.

Bajić je podsjetio i da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović više puta kritikovala svjesno nepoštovanje mjera i osudila ih u svim slučajevima i bez izuzetka na funkciju ili bilo koje drugo svojstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.