Crnogorske
Foto:EHF

Kvalifikacije za OI

Crnogorske "Lavice" srušile Norvešku!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Norvešku u Podgorici 28:23, na startu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Izabranice selektora Kim Rasmusena nadigrale su favorizovanog rivala i napravile veliki korak ka Igrama u Tokiju.

Crna Gora je povela 6:2 u osmom, dok je u 13. minutu razlika iznosila pet golova (9:4).

Norveška je do poluvremena zaostatak svela na gol (13:12), ali je nastavak utakmice donio bolju igru crnogorskih rukometašica koje su u 38. minutu povele 19:14, a u 52. prednost uvećala na šest golova (25:19).

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa sedam, Jovanka Radičević je postigla šest, dok su po četiri gola postigle Andrea Klikovac i Ema Ramusović.

U norveškoj reprezentaciji najbolja je bila Malin Larsen sa četiri pogotka.

Crnogorsku selekciju u nedjelju očekuje i duel sa Rumunijom.

Rumunska selekcija dan ranije sastaće se sa Norveškom.

Olimpijsku vizu za Tokio izboriće dvije selekcije sa podgoričkog turnira.

Mina/Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.