Opština Bijelo Polje opet pomaže ugostitelje: Ukida se plaćanje taksi za bašte kafića
Foto: Opština Bijelo Polje

Opština Bijelo Polje opet pomaže ugostitelje: Ukida se plaćanje taksi za bašte kafića

Predsjednik Opštine Bijelo Polje istakao je da je epidemiološka situacija u gradu veoma složena, a da lokalna samouprava pored obezbjeđivanja sredstava za ustanove i službe u borbi sa koronavirusom, pomaže građanima i privredi.

"U tom pogledu, jedna od inicijativa koju ćemo uputiti Skupštini opštine na usvajanje je Predlog odluke o oslobađanju plaćanja obaveza po osnovu lokalne komunalne takse korišćenje prostora na javnim površinama za postavljanje ljetnjih bašti i drugih pokretnih privremenih objekata za 2021.godinu“ – kazao je predsjednik Opštine.

Predsjednik je kazao da je glavni razlog za donošenje ovog Predloga odluke jeste da se oslobađanjem obaveze plaćanja lokalne komunalne takse, a zbog situacije sa pandemijom COVID-19 virusa, pomogne privrednim subjektima – ugostiteljima (ljetnje bašte), kao i fizičkim licima koja obavljaju prodaju svojih proizvoda na štandovima na javnim površinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.