Ulama oslobođen za ubistvo Nemanje Medina
Hapšenje Vladimira Ulame

U ponovoljenom postupku

Ulama oslobođen za ubistvo Nemanje Medina

Vladimir Ulama oslobođen je optužbe za teško ubistvo Nemanje Medina u julu 2016. godine.

Presudu je danas u podgoričkom Višem sudu izrekao sudija Predrag Tabaš.

"Na osnovu dokaza koji su po nalogu Apelacionog suda izvedeni, činjenično stanje se nije prjenilo u odnosu na prethodni postupak. Tužilaštvo nije pružilo nijedan konkretan, kako posredni tako i neposredni dokaz da je Ulama počino teško ubistvo u saizvršilaštvu. Optužnica sebazira na indicijama i pretpostavkama te je sud mogao donijeti jedinu moguću odluku koja oslobađa Ulamu od optužbi", kazao je sudija Tabaš.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, kojom je Ulama oslobođen optužbi za teško ubistvo, kao i Darko Mijović.

Od optužbe je tada oslobođen i Bogdan Milić, koji je okrivljen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela. Ulama je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela jer je neovlašćeno držao puške. Mijović je u maju 2019. godine ubijen u Njemačkoj, dok je Bogdan Milić ubijen u junu 2019. u Cetinju, u lokalu "Portun“.

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović na podmukao način i sa umišljajem ubili Medina.

Navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa Medinom, namamili ga da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, nakon čega su ga ubacili u gepek njegovog "reno-megana“, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga, na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

"Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov automobil pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića", navodi se u optužnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.