Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju u Rusiji za Jelenu Laban

Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju u Rusiji za Jelenu Laban

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, Jelena Laban, sa studijskog programa Gluma (klasa profesora Branislava Mićunovića), osvojila je Prvu nagradu na šestom Međunarodnom muzičkom festivalu/takmičenju u Rusiji (Soči).

 Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu festival pod nazivom "Ljepota i harmonija umjetnosti" održan je putem onlajn formi od 27. februara do 3. marta 2021. godine.

Magistrantkinja Jelena Laban je nastupila u nominaciji: Glas glumca - umjetnost pjevanja; starosne dobi od 19-25 godina, gdje je izvodila solo kompozicije iz globalno poznatih mjuzikla, uz klavirsku pratnju redovnog profesora sa Muzičke akademije - Alekseja Molčanova, a  pod mentorstvom  operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović, naveli su iz Univerziteta Crne Gore.

Organizacija uručenja nagrade i gala koncert pobjednika u svim nominacijama očekuje se uživo, u septembru 2021. godine, u Sočiju, gdje će Jelena Laban još jednom predstavljati Fakultet dramskih umjetnosti i Univerzitet Crne Gore. 

Organizator ovog međunarodnog takmičenja je renomirana ruska organizacija "Jedinstveni svijet", dok su pokrovitelji: Institut filma i televizije u Sankt Peterburgu, Gradsko odjeljenje za kulturu,  Soči, Gradsko odjeljenje za kulturu, Moskva. 

U nastavku dio repertoara koji je magistrantkinja FDU-a izvela na ovom takmičenju:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.