Obrađeno 85,1% glasova: Evropskom timu za Nikšić 18 mandata, koaliciji Za budućnost NK 11, Mir je naša nacija 10
Foto: Screenshot

CeMI

Obrađeno 85,1% glasova: Evropskom timu za Nikšić 18 mandata, koaliciji Za budućnost NK 11, Mir je naša nacija 10

Na osnovu 85,1 odsto obrađenih glasova, CeMI je objavio da je Evropski tim za Nikšić podržalo 40,1% birača, a koaliciju "Za budućnost Nikšića" 26,2%.

Koaliciju "Mir je naša nacija"  podržalo je 23,2 odsto, Crno na bijelo 4,4 odsto birača, Narodni pokret 3.3%, a SDP, 2,7%.

Prema tim rezultatima koaliciji Evropski tim za Nikšić pripada 18 mandata, koaliciji Za budućnost Nikšića 11, Mir je naša nacija 10, i po jedan mandat koaliciji Crno na bijelo i Narodnom pokretu.

SDP je za sada ispod cenzusa.

Zlatko Vujović iz CeMI-ja kazao je na pres konferenciji da se ne očekuje dramatična promjena rezultata, ali da je moguće da dođe do promjene u raspodjeli mandata.

"Koalicija Za budućnost Nikšića najznačajnije je podbacila, jer su izgubili značajan broj glasova koji su se odlili listi Mir je naša nacija i najvjerovatnije Narodnom pokretu", kazao je Vujović.


Lokalni izbori u Nikšiću održani su danas. Biračka mjesta otvorena su jutros u sedam, a zatvorena u 20 sati. Pravo glasa imalo je 58.833 birača.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.