Hrvatska: Sniježna oluja prouzrokovala brojne saobraćajne nesreće, nagli pad temperature(VIDEO)
Foto: Jutarnji.hr

Hrvatska: Sniježna oluja prouzrokovala brojne saobraćajne nesreće, nagli pad temperature(VIDEO)

Neočekivano hladno vrijeme i snijeg iznenadili su brojne vozače u Hrvatskoj. Palo je više od 20 centimetara snijega, a vozači s ljetnim gumama stvaraju velike probleme na putu. Zabilježen je i veći broj saobraćajnih udesa.

Hladna fronta sa sjeverozapadna zahvatila je prvo centralnu Hrvatsku, a potom i sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku i Slavoniju. Područja koja je zahvatila hladna fronta imaju nagli pad temperature vazduha. Tako su u mnogim područjima zapada zemlje temperature vazduha i više od 10 stepeni niže u odnosu na isti period dana juče, navodi "Dalmacija danas".

Obilan snijeg je, kako navode, usprkos najavama u vremenskoj prognozi, iznenadio mnoge vozače na auto – putu kroz Liku i Gorski kotar, pa su na širem području zabilježene brojne saobraćajne nezgode. Puno je vozača s ljetnim gumama i bez zimske opreme, navode.

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru došlo je do više saobraćajnih nezgoda na auto-putu A6 Rijeka-Zagreb, zbog čega je otežan saobraćaj. 

Vozače HAK poziva da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uslovima na cesti, pripaze na udaljenost između vozila te poštuju saobraćajne propise i ograničenja, javljaju hrvatski mediji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.