Knežević objavio fotografisan glasački listić sa izbora u Nikšiću; CeMI: Prekršen zakon

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević je na društvenoj mreži Tviter objavio sliku glasačkog listića sa lokalnih izbora koji se danas održavaju u Nikšiću.

Fotografisanjem glasačkog listića prekršen je Zakon o izboru odbornika i poslanika.

U članu 71a ovog zakona piše: "U prostoriji za glasanje zabranjena je upotreba elektronskih uređaja za komunikaciju (telefon, mobilni telefon, laptop, tablet itd.)"

Nije poznato da Knežević ima pravo glasa u Nikšiću.

"Milan Knežević iz Koalicije Za budućnost Crne Gore je na svom Twitter-u objavio fotografiju glasačkog listića sa zaokruženom koalicijom pod brojem 4. Na bazi kontrolnog broja glasačkog listića, OIK može da utvrdi na kojem BM je ovaj birač glasao", navode iz CeMI.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.