Spajić: Glavni cilj Vlade je bolji život svih građana, novim budžetom znaće se gdje ide svaki cent

Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, za prvih 100 dana Vlada je pokazala odgovornost, došlo se do značajnih ušteda, a da nisu smanjene plate, penzije, kapitalni budžet, subvencije za privredu, ni socijalna davanja, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. On je u video kampanji “Potpisujem”, koju povodom 100 dana rada realizuje Vlada Crne Gore, istakao da je Vlada smanjila javnu potrošnje za čitavih 170 miliona eura ili osam odsto budžeta i da će takav budžet i predložiti.

Poručio je da glavni zadatak tog ministarstva i cijele Vlade bolji kvalitet života svih građana.

“Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, a za samo 100 dana pokazali smo na djelu da donosimo građanima sigurnost", naglasio je Spajić.

Dodao je da su emitovanjem 750 milona eura obveznica spriječili bankrot Crne Gore.

Istakao je da je dokumentacija o tome potpuno javna i dostupna svima.

“Ovo je čist posao za dobro građana i sproveden na zakonit način”, kazao je Spajić.

Kazao je da već došlo do smanjenja javne potrošnje za čitavih 170 miliona eura ili osam odsto čitavog budžeta.

“Takav budžet ćemo predložiti - to je nevjerovatan uspjeh ove vlade. Pokazali smo odgovornost, imaćemo prvi put punu primjenu programskog budžeta – da se zna gdje i kako se troši svaki cent.  Došli smo do značajnih ušteda, a nismo smanjili plate, penzije, ni kapitalni budžet, a ni subvencije za privredu, ni socijalna davanja”, istakao je Spajić.

Novac poreskih obveznika biće usmjeren na esecijalne, a ne na trivijalne i nepotrebne stvari.

 “Vraćamo dječji dodatak, povećavamo minimalnu zaradu. Uveliko radimo na tome da Crnu Goru učinimo državom socijalne pravde. Osnovali smo nacionalnog avio prevoznika. ToMontenegro će biti održiv na tržišnim principima. Zapošljavamo ljude sa stručnim referencama i biće dostojan ambasador države u svijetu”, rekao je Spajić.

Pokrenut je, kako je kazao, talas povratka mladih i intelektualnog potencijala iz inostranstva i “uz domaću pamet gradimo bolju budućnost države”.

 “Borimo se i da privredi bude bolje. U prvom paketu mjera je oko 165 miliona eura podrške, a  svaki peti građanin je dobio jednokratnu pomoć. Ovo su rezultati Ministarstva finansija i socijalnog staranja za samo 100 dana, ali svjedoče da smo na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom”, zaključio je Spajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.