Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Milovca
Dejan Milovac

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Milovca

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijavu protiv direktora Istraživačkog centra MANS-a, Dejana Milovca koju je podnio gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

Vuković je Milovca sumnjičio za lažno prijavljivanje nakon što je MANS prošle godine protiv njega i njegovih saradnika podnio krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Krivičnoj prijavi protiv Vukovića je prethodilo istraživanje MANS-a u okviru kojeg je utvrđeno da je tender za rekonstrukciju kanalizacione mreže vrijedan blizu dva miliona eura bio dodijeljen kompaniji „Toškovići“ čiji vlasnik je pravosnažno osuđen za krivično djelo utaje poreza i stvaranje kriminalne organizacije.

Kao rezultat istraživanja MANS-a, KfW banka je saopštila da ugovor sa kompanijom „Toškovići“ ne može biti dalje finansiran iz njihovog kredita, nakon čega je „Vodovod“ i prekinuo dalju saradnju sa tom kompanijom.

"MANS je tokom ovog istraživanja pokušao da dobije komentar iz kabineta Gradonačelnika Podgorice na očigledno nezakonitu dodjelu ugovora osuđenom licu, ali smo umjesto toga dobili krivičnu prijavu jer smo se bavili poslovima Glavnog grada.Bez ulaska u Vukovićevo skromno razumijevanje koncepta građanske kontrole rada državnih institucija, prijavu protiv nas smo prepoznali kao pokušaj uspostavljanja presedana koji je imao za cilj ne samo da izvrši pritisak na MANS, već i da obeshrabri sve one koji imaju dokaze ili su svjedočili o nezakonitim radnjama Glavnog grada.U tom smislu smo zadovoljni da je propao pokušaj Gradonačelnika Vukovića da, ono što su bila nezakonita postupanja gradske uprave, kroz podnošenje prijave protiv MANS-a upakuje u nekakav navodni politički progon i nanošenje štete njegovom ugledu.

Politička karijera Ivana Vukovića je za nas potpuno nezanimljiva, ali kao javni funkcioner koji upravlja novcem građana Podgorice mora da shvati da će, kao i njegovi prethodnici, uvijek biti pod lupom MANS-a i da za svoje postupke mora odgovarati javnosti", saopšteno je iz MANS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.