Damjanović: Atmosfera u Nikšiću referendumska
Sanja Damjanović

Damjanović: Atmosfera u Nikšiću referendumska

Nositeljka liste “Evropski tim za Nikšić“ Sanja Damjanović kazala je u razgovoru za Pobjedu da je lista koju predvodi prva i jedina opcija ako se želi evropski napredak, razvoj i moderan način života.

Dodala je da je aktuelna atmosfera u Nikšiću iznad uobičajene u susret lokalnim izborima i da je podsjeća na period uoči maja 2006. godine.

“I tada je dio građana emotivnije doživljavao sve ono što se dešavalo prethodnih mjeseci na državnom nivou. Ovog puta veće tenzije dolaze od naših političkih konkurenata i njihovih pristalica koji su očito svjesni da “Evropski tim za Nikšić“ ima ubjedljivo najveću podršku sugrađana”, kazala je Damjanović za Pobjedu.

Prema njenim riječima, svjesni su oni činjenice da je koaliciona lista “Evropski tim za Nikšić“, koju predvodi DPS, programom i sastavom prepoznata kao najozbiljnija politička opcija, opcija koja ima iskustvo, znanje i kadrove da mijenja grad na bolje.

“Evropski tim za Nikšić je kroz svoju političku platformu građanima ponudio zapošljavanje 2.000 naših sugrađana, razvoj ekonomije i preduzetništva, unapređenje zdravstvene zaštite, inovativnost u dijelu projekata iz sektora turizma, poboljšanje statusa mladih… To jeste ambiciozan program, ali i realno sprovodiv plan, jer smo kao ozbiljna politička snaga sve to razradili”, ističe Sanja Damjanović.

Priznaje Damjanović da su brojni birači, iako su ovo lokalni izbori, sve shvatili i kao borbu za očuvanje temeljnih evropskih vrijednosti, odnosno, očuvanje Crne Gore kao moderne građanske države, otvorenog multietničkog i multivjerskog društva, u kojem će svaki građanin imati jednaka prava i šanse.

Na zahtjev da prokomentariše brojne pritiske koji su sve evidentniji kako su izbori bliži, Sanja Damjanović kaže da postoje brojne sumnje.

“Nadležni organi, kako sam informisana, već se bave sumnjama o postojanju duplo upisanih birača i ostalim izbornim manipulacijama i zaista vjerujem da će oni taj posao završiti do kraja na efikasan i zakonit način. Iako se na izborima u Nikšiću pokušava raznim uticajima spolja prekrojiti volja naših građana, čvrsto sam uvjerena da Nikšićani to neće dozvoliti, jer ako gledamo kroz istorijsku prizmu oni su uvijek imali jasan odgovor na pokušaje da sa njim upravljaju tuđinci. Uvijek su ti sa strane bili poraženi, a Nikšić dobio status slobodarskog grada, što će i ostati nakon nedjelje, 14. marta”, kaže Damjanović.

Ona je saopštila da će njeni sugrađani u nedjelju zaokružiti broj jedan i na taj način jasno staviti svima do znanja da biraju znanje i iskustvo.

“Evropski tim za Nikšić – prva i jedina opcija ako se želi evropski napredak, razvoj i moderan način života”, rekla je Damjanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.