Vladika Joanikije: Davidović iznio netačne navode, bivša crnogorska vlast naručilac atentata
Vladika Joanikije

"Istraga će potvrditi moje navode kad-tad"

Vladika Joanikije: Davidović iznio netačne navode, bivša crnogorska vlast naručilac atentata

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Vladika Joanikije izjavio je da iza pokušaja atentata na njega i Miodraga Daku Davidovića iz decembra 2019. ne stoji, kako je rekao Davidović, Aleksandar Vučić nego da vjeruje da je to bila ondašnja crnogorska vlast.

“Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nijesam dao, iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019. uvjeren sam da predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi – rekao je Vladika Joanikije “Novostima”.

Davidović je ranije rekao da iza pokušaja atentata na njega i episkopa Joanikija stoji Aleksandar Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.