Krivokapić: Nedopustivo da ovdje živite, stvarate porodicu i plaćate porez a ne dobijete i državljanstvo

Odgovori na pitanja na Twiteru

Krivokapić: Nedopustivo da ovdje živite, stvarate porodicu i plaćate porez a ne dobijete i državljanstvo

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

On je, odgovrajući na pitanja postavljena na Tviteru, a povodom 100 dana rada Vlade, kazao da je Vlada prije dvije sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu.

“Taj Zakon treba da bude liberalniji od prethodnog. Postoje različite prakse u različitim državama svijeta, ali je nedopustivo da ako ovdje živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete i državljanstvo”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da se nada da će taj zakon ubrzo biti spreman, dodajući da građani i sada mogu da koriste postojeće zakonske norme.

“Najčešća norma koja njima sputava određena prava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore znam da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ovoga puta blagovremeno odgovoriti, ali vi morate da prihvatite i činjenicu da se odreknete jednog državljanstva”, rekao je Krivokapić, prenosi Mina.

Na pitanje o nepotizmu pri zapošljavanju u javnoj upravi, Krivokapić je kazao da nepotizam očigledno postao mjera života u Crnoj Gori.

“To mora da se promijeni, jer nepotizam je jedna nepoželjna karakteristika koja upućuje na korupciju, a možda i mito”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je najvažnije poštovati procedure koje su jasne i unaprijed definisane i čim građanin primijeti nepotizam treba da reaguje u odnosu na nadležnu instituciju.

 

Krivokapić je kazao je da nije poznato zašto prethodna Vlada nije uspjela da uđe u aranžman sa PayPalom.

"Pokušali smo preko IT sektora američke ambasade da dođemo do najboljeg rješenja i zahvaljujući Ministarstu za ekonomski razvoj došli smo do najboljeg rješenja koje u ovom trenutku ne možemo kompanijski promovisati ali koje će na isti način i koje je registrovano u EU obezbijediti ono što korisnici žele. Nakon uspostavljanja i stabilnosti tržišta u Crnoj Gori, prevashodno mislim finansija, doći će i drugi zainteresovani, eđu njima sigurno i PayPal", kazao je Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.