Đukanović: Husović svojim djelovanjem i životom zaslužio poštovanje svih naroda u Crnoj Gori
Milo Đukanović

Đukanović: Husović svojim djelovanjem i životom zaslužio poštovanje svih naroda u Crnoj Gori

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća Bošnjačkoj stranci povodom smrti njenog predsjednika Rafeta Husovića.

"Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg dugogodišnjeg predsjednika Stranke, mog prijatelja, Rafeta Husovića. Tim povodom u ime Demokratske partije socijalista i u svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navedeno je u telegramu Đukanovića.

Dodaje da je pod njegovim mudrim vođstvom Bošnjačka partija doživjela blistave uspjehe na crnogorskoj i evropskoj političkoj sceni, i postala važan faktor obnove nezavisnosti i modernog razvoja Crne Gore.

Poručuje da će svi ćemo veliku prazninu zbog Rafetovog preranog odlaska.

"Kao lider s vizijom davao je veoma značajan doprinos koalicionom povjerenju i saradnji naših partija. Isto tako, i s političkog i državnog nivoa, dao je snažan pečat učvršćivanju međunacionalnog sklada i izgradnji građanskog crnogorskog društva, ravnomjernijem regionalnom razvoju zemlje i ostvarenju njenih strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva", kazao je Đukanović.

Naglašava da je Rafet svojim djelovanjem, i svojim životom zaslužio poštovanje pripadnika svih naroda u Crnoj Gori, i trajno mjesto u novijoj istoriji.

"I njegovo djelo nas obavezuje na kontinuitet međusobnog uvažavanja i saradnje naših partija u ovim teškim vremenima, na dobro svih građana Crne Gore, kojoj je bio do kraja privržen. Nek' je vječna slava i hvala Rafetu Husoviću”, zaključuje se u telegramu Đukanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.