LP: Fakultet za crnogorski jezik vodi civilizacijsku bitku
Foto: Liberalna partija

LP: Fakultet za crnogorski jezik vodi civilizacijsku bitku

Liberalna partija podržava napore Fakulteta za crnogorski jezik na Cetinju i njegovih profesora i studenata da očuvaju akademsku i građansku časti i dignitet.

Poručuju da se ova ustanova nalazi pod "nevjerovatnim pristicima u revanšističkom piru nove vlasti i ministarke koji, osim što ne podnose sve što ima prefiks crnogorskog, sve manje podnose i bilo kakvu kritiku svog rada i ne mogu da podnesu slobodu govora ako nije po njihovom ukusu". 

Naglašavaju da ovaj fakultet danas vodi civilizacijsku bitku za temeljena građanska prava i demokratske principe i dodaju da je svako ko vjeruje u slobodno društvo danas na njihovoj strani. 

"Profesori i studenti ovog fakulteta održali su nekoliko lekcija javnosti Crne Gore. Prvo svojim aktivnim javnim govorom, pisanjem i skretanjem pažnje na društvene i političke anomalije ovog sistema i režima, a potom i buntom i demonstracijama na ulicama Cetinja danas, kada su pokazali kako se bori za pravo na slobodu izražavanja i slobodu znanja. Znanje i nauka ne trpe monopole i mračnjačku ideologiju koju nudi aktuelna vlast", naglasili su iz LP-a. 

Zaključuju da je skandal sa obustavom finansiranja ove prestižne visokoškolske ustanove koja je dala mnogo istaknutih naučnih imena ali i naučnih skupova i izdanja koja su bogatstvo crnogorske književnosti i nauke, još jedna je bruka crnogorske Vlade.

"Visoko obrazovanje i nauka ne mogu i ne smiju biti predmet njihovih politikanskih i nacionalističkih podmetanja i nestručnosti", poručili su iz LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.