Ministarstvo prosvjete podnosi krivičnu prijavu protiv Čirgića i ostalih učesnika današnjeg skupa
Sa današnjeg protesta, Foto: Mediabiro

Ministarstvo prosvjete podnosi krivičnu prijavu protiv Čirgića i ostalih učesnika današnjeg skupa

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta osudila je današnji incident na nenajavljenom skupu u organizaciji Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

"Grupa lica predvođena dekanom pomenutog fakulteta, Adnanom Čirgićem, izvršila je upad u prostorije resora za kulturu na Cetinju sa namjerom da izazovu incidente. Okupljeni su, uz pjevanje skaradnih pjesama i  neprimjereno skandiranje zasuli kamenicama ovu instituciju, vrijeđajući i zastrašujući zaposlene, uz očigledno nepoštovanje epidemioloških mjera", saopšteno je iz Ministarstva.

Dodaju da je nakon verbalnog napada uslijedio protivpravni upad u prostorije Ministarstva, ustanovu koja ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja.

Poručuju da je ovakvo ponašanje nedostojno akademske zajednice, da predstavlja necivilizacijski čin i neprimjeren napad na državne institucije.

"Napominjemo da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima uredno izmirilo zarade zaposlenima na ovom fakultetu i da dekan FCJK svjesno obmanjuje javnost iznoseći neistine na račun Ministarstva, pritom tvrdeći da se planira ukidanje ovog fakulteta", kazali su iz Ministarstva.

Povodom današnjih dešavanja, Ministarstvo će podnijeti krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv izgrednika Adnana Čirgića i drugih okupljenih lica u cilju utvrđivanja njihove odgovornosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.