Đukanović: Dostići standarde koji će omogućiti stvarnu jednakost žena i djevojčica
Milo Đukanović

Đukanović: Dostići standarde koji će omogućiti stvarnu jednakost žena i djevojčica

Međunarodni dan žena dočekujemo u uslovima pandemije koja je dodatno istakla nejednakost žena i pojačala njihovu ranjivost u gotovo svim oblastima života, ocijenio je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Istovremeno, dodaje on, o pitanjima i neophodnosti dostizanja rodne ravnopravnosti, položaju i ulozi žena nikada se nije više govorilo u Crnoj Gori nego danas.

"Uprkos tome, podaci i u Crnoj Gori i svijetu upozoravaju na ozbiljan trend pada ključnih pokazatelja i parametara rodne ravnopravnosti na ekonomskom, socijalnom i političkom planu. Osim strateški važnog evropskog puta, pred Crnom Gorom je jedan dodatno važniji put rodne ravnopravnosti. Vjerujem da ćemo kao država, kroz djelotvorne institucije i odgovornog pojedinca, kulturološku emancipaciju i obrazovanje uspijevati da pratimo korake savremenog građanskog društva ka punoj afirmaciji rodne ravnopravnosti i dostignemo standarde koji će omogućiti stvarnu jednakost žena i djevojčica", poručio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.